Ylessä 21.4.2021 julkaistu uutinen käsittelee EU:n esittämää lakiesitystä tekoälyn käytöstä ja sen rajoittamisesta. Uutisen mukaan lakiesitys esittää tiukkoja rajoja tekoälyn käytölle silloin, kun sitä voidaan käyttää ihmisiä vastaan. Tällainen tapaus olisi esimerkiksi ihmisten massavalvonta. Tekoälyn käyttöä ei kuitenkaan haluta kieltää, vaan sitä halutaan käyttää “luotettavasti ja ihmiskeskeisesti. 

Mielestäni on hyvä, että tekoälyn käyttöä halutaan valvoa. Tekoäly on mielestäni hieno keksintö ja siitä on hyötyä ihmiskunnalle paljon. Mielestäni on kuitenkin tärkeää pitää huoli siitä, että tekoälyä ei käytetä väärin. On tärkeää pitää huoli, että tekoälyllä ei voida satuttaa ihmisiä tai aiheuttaa ihmisille harmia. Esimerkiksi ihmisten tietojen ja toimintojen liiallinen seuranta on mielestäni huono asia, sillä tietoja voidaan käyttää ihmisten satuttamiseksi. Toisaalta tekoäly voi suojella ja turvata ihmisiä. Esimerkiksi turvajärjestelmät ja roskapostifiltterit ovat tärkeitä keksintöjä ja niiden käyttöä ei pitäisi kieltää. 

Mielestäni siis tekoälyä ei saa missään nimessä kieltää kokonaan, mutta on tärkeää, että EU miettii tapoja valvoa sitä. Tällä hetkellä tekoäly on toimiva apu ihmisille, mutta tulevaisuudessa ilman hyvää lainsäädäntöä siitä voi aiheutua harmia.