Uutisessa käsitellään mahdollista EU:n yhteistä koronatodistusta, joka otettaisiin käyttöön tulevana kesänä. Todistus sisältäisi tiedon koronan sairastamisesta, negatiivisesta koronatestistä tai koronarokotteesta ja sen omistajalla olisi mahdollisuus matkustaa EU-maiden välillä. 

 

Ajattelen, että tällainen koronatodistuksen käyttöön ottaminen olisi mahtavaa, jos sen avulla ihmiset pääsisivät taas pitkän odottamisen jälkeen matkustamaan, mutta koronan leviäminen pystyttäisiin kuitenkin estämään. Tällä hetkellä monella on varmasti kova hinku päästä reissaamaan ja luultavasti koronatodistukselle olisi paljon hankkijoita. 

 

Toisaalta, kuten uutisessakin mainittiin, koronatodistuksen myötä voisi ilmentyä myös väärennettyjä todistuksia, joidenka seurauksena korona pääsisi leviämään. Epäilen myös, olisiko rokotteita tai nopeita ja halpoja saatavilla kaikille EU-maiden jäsenille tasapuolisesti. Ehkä varmempi ja turvallisempi ratkaisu tänä kesänä olisi rajoittaa matkustamista, ja odottaa, että vuoden aikana ehditään rokottamaan enemmän ihmisiä.  

Kyllä me vielä pääsemme jonain päivänä etelän lämpöön, kun jaksamme maltillisesti odottaa!