Ylen sivulla 15.4 julkaistu uutinen käsittelee EU:n elvytyspaketin käsittelyä. Suomi harkitsee 750 miljardin euron tukipaketin hyväksymistä, jonka tarkoituksena on elvyttää EU-maiden talouksia lainarahalla. Perusvaliokunta on kysynyt neuvoa kuudelta eri asiantuntijalta paketin hyväksymisestä. Toistaiseksi kaikkien mielestä hyväksyminen olisi “ihan ok” päätös.  

Selvää on, että jos paketti hyväksytään, Suomi on maksajan kengissä. Uutisessa kerrotaan Suomen saavan noin 2,7 miljardia euroa paketista, kun taas joudumme maksamaan 6,6 miljardia vuoteen 2058 mennessä. Ei tämä siis mikään itsestään selvyys ole. Mielestäni kuitenkin elvytyspaketti tulisi hyväksyä, jos se tulee auttamaan nousemaan takaisin koronan runtelemasta taloudesta. Eikä Suomi ole ainut maa, joka tukea talouteen tarvitsee. Yhdessä kaikki maat joutuvat ratkaisemaan taloudelliset sekä koronaan liittyvät ongelmat, jotta joku päivä taas pääsemme edes lähelle normaalia elämää. 

En osaa sanoa onko tällä tukirahalla suoraa yhteyttä esimerkiksi rokotusten saantiin tai muihin koronan ehkäisymenetelmiin, mutta jos on niin olen ehdottomasti elvytyspaketin hyväksymisen kannalla.