Otan kantaa uutiseen, joka on julkaistu Ylen sivuilla. Uutisessa käsiteltiin Euroopan Unionin yhteistä ilmastotavoitetta. Tavoitteena olisi siis saada Euroopan Unionista hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Tämä siis tarkoittaa sitä, että päästöjä yritetään tuottaa sen verran, kuin niitä voidaan sitoa. Uutisessa puhuttiin myös Suomen tilanteesta, ja siitä, kuinka Suomi pyrkii olemaan hiilineutraali jo vuonna 2035.

Minun mielestäni olisi mahtavaa, jos Euroopan Unioni pääsisi tavoitteeseensa, sillä kaikki päästöjen vähentäminen on tärkeää maapallon kannalle. Muutenkin kaikki ilmastonmuutokseen liittyvät asiat ovat olleet ympäri maailmaa iso puheenaihe, joten tällaiset uutiset ovat aina hyviä asioita. On myös mahtavaa, että jo nyt moni maa käyttää esimerkiksi tuuli- tai vesivoimaa hyödyksi, mutta aina on kuitenkin mahdollista parantaa ja kehittää uusia tapoja vähentää oman maan hiilijalanjälkeä.

On myös mahtavaa, että Suomi on ottanut ilmastonmuutoksen vakavasti ja yrittää vähentää päästöjen määrää. Onhan se tietenkin totta, että Suomessa päästöjen määrä ei ole niin suurta, kuin esimerkiksi isommissa kaupungeissa Euroopassa, mutta jokaisen maan päästöjen vähentäminen on siltikin yhtä tärkeää.

Uutisessa myös sanottiin, että jokaisen maan tulisi vielä erikseen hyväksyä sopimus. Minun mielestäni olisi tärkeää, että jokainen Euroopan Unionin maa sitoutuisi sopimukseen ja tekisi oman osuuden sopimuksen hyväksi, sillä se olisi todella hyväksi maapallolle. https://yle.fi/uutiset/3-11893936