Ylen 19. huhtikuuta 2021 julkaistussa uutisessa kerrotaan Venäjän tilanteesta, Navalnyin terveydentilasta ja Tšekin ja Venäjän välisestä suhteesta toisiinsa. Minulla heräsi tästä uutisesta monia kysymyksiä, kuten, että onko Venäjä sittenkin yhtä vahva kuin se oli Neuvostoliiton aikana? Entä miten käy Navalnyille? 

 

Venäjän vahvuuteen liittyvään kysymykseen oli ennen vaikeaa vastata, mutta ei enää, sillä mitä nykytilanteet kertovat niin Venäjän pelätään vahvistamaan voimiaan ja suunnittelevan jotain mistä kukaan ei tiedä sen enempää. Nykyään on puhuttu myös Tšekin ja Valko-Venäjän tapauksesta, kun Tšekki karkotti 18 venäläisdiplomaattia epäiltynä vuonna 2014 tapahtuneesta asevaraston räjähdyksestä, johon itse Venäjä vastasi tekemällä samoin karkottamalla 20 tšekkiläistä diplomaattia venäjältä. 

 

Mielestäni meidän pitäisi olla huolissamme venäjästä ja sen käytössä olevastaan vallasta käyttää sitä. Navalnyin terveydentila pitäisi pitää ensisijaisena. Kuolemaan ei häntä ole tuomittu vaan häntä pidetään vankileirillä vangittuna melkeinpä syyttä. Venäjällä ei kuitenkaan sallita mielipiteitä niin se on yksi syy miksi hänet on vangittu. Venäjä tekee väärin pitäessään syömälakossa olevaa oppositiovaikuttajaa vangittuna vankileirillä huolehtimatta itse hänen terveydentilastaan. 

 

Loppujen lopuksi emme voi muuta kuin toivoa, ettei Venäjä tee mitään virhettä, josta syttyisi sotaa tai mitään.