Ylen sivuilla julkaistussa uutisessa (28.4.2021) kerrotaan EU-parlamentin hyväksyneen EU:n ja Britannian kauppasopimuksen. Kauppasopimus solmittiin, koska Britannia erosi EU:sta, jonka seurauksena kaupankäynti vaikeutui tullimaksujen ja muiden asioiden takia. Kauppasopimuksessa käytännössä siis turvataan kaupankäynti ilman tulleja ja kiintiöitä, EU:n ja Britannian välillä. 

Mielestäni on erittäin hyvä asia, että kauppasopimus solmittiin, koska muuten vienti ja tuonti EU:n alueelta Britanniaan ja Britanniasta EU:hun olisi erittäin vaikeaa tai vähintäänkin todella kallista. Toki uutisessa sanottiin, että kysymysmerkkejä asiaan liittyen on edelleen paljon, koska Ranska riitelee kalastusalueista Britannian kanssa ja Pohjois-Irlannin asema ei ole yksinkertainen. Kauppasopimus on kuitenkin askel eteenpäin ja luultavimmin muutkin kiistat saadaan ajan kanssa sovittua ja selvitettyä. 

Sopimus luo vahvan ja läheisen perustan EU:n ja Britannian välille, joka mielestäni on fiksua, vaikka Britannia erosikin EU:sta. Voidaan ajatella, että kaikille osapuolille on järkevintä olla hyvissä väleissä, juurikin taloutta ajatellen, koska vienti EU:sta Britanniaan ja Britanniasta EU:hun on aina ollut melko vilkasta.