https://yle.fi/uutiset/3-11894209

Ylen uutisten julkaisemassa “EU:lta ensi kertaa lakiesitys siitä, mihin tekoälyä saa käyttää...” uutisessa EU esittää tarkkoja sääntöjä siihen, miten tekoälyä saisi käyttää. Tekoälyä tulee komission mukaan käyttää "luotettavasti ja ihmiskeskeisesti"

Mielestäni on ollut vain ajan kysymys, milloin aletaan rajoittaa tekoälyn käyttöä ja esittämään siihen liittyviä lakeja. Kun teknologia on ihmisillä jatkuvasti kasvamassa vain isompaan rooliin arkielämässä, on meidän hyvä tehdä tekoälyn käyttöön liittyvät yhteiset pelisäännöt.

Ilman sääntöjä itselläni ainakin heräisi kysymys, siitä kuinka paljon minua valvottaisiin sähkölaitteiden kautta. On ahdistava ajatella sitä, kuinka muut ihmiset pystyvät tarkkailemaan minua vaikkapa älypuhelimen kautta. Myös monia muita huolia herää, kun puhutaan teknologiasta isoin tietenkin se, että voiko tekoäly syrjäyttää ihmiset.

Mielestäni meidän ei kuulu pelätä tekoälyä tai yrittää vähentää sitä, vaan yrittää kehittää sitä turvalliseen suuntaan, joka ei aiheuta harmia ihmisille vaan on apuna.