Ylen 28.4. julkaisemassa uutisessa: “OP:n pääjohtaja Timo Ritakallio kiirehtii EU:n elpymispakettia – saattaa myös tukea vientiä”, Osuuspankin johtaja ottaa kantaan EU:n ajankohtaiseen elpymispakettiin ja velkaantumisen vähentyminen neljännekselläRitakallio kertoo myös Osuuspankin menestyksestä erikoistilasta huolimatta. 

 

Ritakallio on hyvin tuonut esille miten elpymispaketin hyväksyminen hyödyttäisi myös Suomea, vaikka Suomi jääkin miljardeja tappiolle. Samalla ovelasti antaa näkemyksen ideasta, jolla velkaantuminen voidaan ajansaatossa saada vähennettyäMielestäni Osuuspankin puheenjohtajan sanat voivat vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin positiivisesti. Talousasiantuntijan suusta tulevat sanat katsotaan faktoina, hartaasti pohdittuna ja luovat ihmisille uskoa velkaantumisen loppumiseen ja elpymispaketin hyötyihin. 

 

Mielestäni uutisen vaikutus suomen kansalaisiin on positiivinen ja OP:n puheenjohtajan sanojen myötä merkitys elpymispakettiin ja Suomen talouteen kasvaa. Toisaalta mielestäni uutiseen olisi voinut lisätä syventävää tietoa elpymispaketista ja sen lähettämisen hyödyistä. Uutinen on myös hieman sekavasti suoritettu, koska aiheet vaihtelevat hieman eri asioissa. Eivät suorastaan liity toisiinsa.