Minun uutinen kertoi tekoälyyn liittyvistä rajoituksista ja uusista lakiesityksistä. Tekoälyä on nykyään niin monessa asiassa ja koko ajan tekoälyllä on enemmän valtaa. Monia eri asioita voidaan nykyään tehdä tekoälyllä ja sitä voi käyttää todella moneen asiaan.   

 

On hyvä, että turvallisuuttakin on alettu ajattelemaan, koska tekoälyllä voidaan tehdä paljon myös laittomia asioita. Tekoälyn avulla voidaan päästä käsiin moniin henkilökohtaisiin tietoihin ja niitä voidaan käyttää monella tapaa hyväksi. Aiemmin tekoäly on ollut vähäisempää, että minkäänlaisia lakiesityksiä ei ole tarvittu, kuitenkin sen yleistyttyä on hyvä, että ihan Euroopan Unionin tasolla asioita on mietitty ja kokouksessa sovittu tarkat säännöt. 

 

Minusta tekoälyn kehitys on hyvä asia ja sitä tarvitaan, mutta se ei kuitenkaan saisi mennä ihmistä tärkeämmäksi. Myös asiat mitä sen avulla voi tehdä, on huono. Kuitenkin se auttaa monissa käytännön asioissa ja esimerkiksi työpaikoilla roboteista on paljon apua. 

 

Toivoisin, että lainsäädännön kehittämiseen käytettäisiin kunnolla aikaa, niin, että ihmiset eivät voisi enää käyttää sitä esimerkiksi kiristämistarkoituksessa. Myös rikoksiin liittyvät rangaistukset voisivat kasvaa ja muuttua. Esimerkiksi jos tekee jonkun toisen ihmisen vakoiluun tai henkilöllisyyteen liittyvää rangaistuksia tekoälyn avulla.