https://yle.fi/uutiset/3-11906522 

Ylen julkaisemassa uutisessa pyritään kertomaan koronatodistuksen käyttöönotosta ja aikatauluista. Koronatodistukset haluttaisiin ottaa jo käyttöön ennen kaikista vilkkainta lomakautta. Koronatodistuksen avulla pystyttäisiin osoittamaan ihmisen matkailukelpoisuus ja se myös vapauttaisi matkustamista koronakriisin aikana EU-maissa. 

Minun mielestäni koronatodistuksen käyttöön ottaminen on hyvä ja kaikin puolin järkevä idea. Koronatodistuksen tulisi olla mahdollinen kaikille ihmisille, joten sen taloudellinen hinta ei saisi olla kovinkaan korkea. Koronatodistuksen ei pitäisi olla pelkästään EU:ssa näkyvä ilmiö, vaan sitä voisi laajentaa kaikkialle. Jos koronatodistukset otettaisiin käyttöön, pitää olla tietoinen mahdollisista riskitekijöistä, joita voivat olla esim. todistuksen väärentäminen. Koronatodistuksesta on vaikea tehdä sellainen, että sitä ei voi mitenkään väärentää, mutta uskon silti, että koronatodistuksen käyttöön ottaminen vähentäisi tartuntoja verrattuna vapaaseen matkustamiseen.  

Koronatodistukset olisi hyvä saada käyttöön mahdollisimman nopeasti. Uskon vahvasti siihen, että myös ihmisillä on paljon rennompi ja vapaampi mieli matkustaa, jos he ovat tietoisia siitä, että kaikki matkustajat omaavat koronatodistuksen. Uutisessa viitataan vielä siihen, että todistuksen pitäisi olla ilmainen tai vähintäänkin hintasuhteessa kohtuullinen. Olen täysin samaa mieltä asiasta, mutta uskon, että kyseessä on kuitenkin sen verran suuri ilmiö, että taloudellisesti sen toteuttaminen vaatii paljon kustannuksia, mikä tarkoittaisi sitä, että olisi epäedullista pitää todistusta ilmaisena.