Mtv:n 2. Huhtikuuta julkaistussa uutisessa, käsitellään sitä, että Euroopan Unioni ensimmäistä kertaa säätelee tekoälyn käyttökohteita. EU:ssa pohditaan rajoituksia korkean riskin tekoälysovelluksia vartenRajoitusten on tarkoitus pyrkiä ottamaan kiinni Yhdysvaltoja ja Kiinaa tekoälyrintamalla.  

 

Mielestäni jonkinlaiset rajoitukset, joita EU säätää tekoälyä varten ovat kaikin puolin hyödyllisiä. Erityisesti niihin laitteisiin, jotka liittyvät ihmisten manipulointiin tai niihin, joissa kyseessä on ihmishenki esimerkiksi leikkausrobotteihin, on hyvä säätää rajoituksia.  

 

Tekoälyn vähäisen ja rajatun riskin käyttötarkoituksiin kuuluvat muun muassa videopelit ja erilaiset chattibotit. Näiden avulla EU voisi hyvinkin kasvattaa kykyään kilpailla tekoälyrintamalla. Esimerkiksi yrittäjät hyötyvät chattiboteista monella tapaa. Yritys ei tarvitse ihmistä vastaamaan toisten ihmisten kysymyksiin, jos sen hoitaa tekoäly.  

 

Suurilta osin tekoälyn hyödyntäminen teknologiassa on erittäin kannattavaa ja hyödyllistä. Kuitenkin sen toteuttaminen edistyneimmillä tasoilla voi tuottaa ongelmia ja se voi olla vaikeaa. EU:n tarkoitus jakaa tekoäly luokkiin käyttötarkoituksen mukaan on hyvä tapa edistää kilpailullisuutta tekoälyrintamalla.