Uutisessa kerrotaan EU:n ja Lääke yhtiön AstraZenecan välien Tulehtumisesta. Tilanteen taustalla on rokoteannosten myöhästyminen sopineesta ajasta. EU:n komissio pohtii haastavansa lääkeyhtiön oikeuteen.

Mielestäni tilanne ei ole niin vakava, kuin uutinen antaa olettaa, joten mielipiteenikin asiaan ei ole suuri. Mielestäni Euroopan unionin ei kannata edes yrittää haastaa lääkeyhtiötä oikeuteen, sillä ongelmasta tulisi vieläkin, isompi mikäli EU lopettaa rokotteen tilaamisen. Suureksi ongelmaksi tulisi uusien rokotteiden hankkiminen ja valtioiden lepyttely, sillä kaikki haluavat rokotteet ja päästä irti korona tilanteesta. Lisäksi mielestäni lääkeyhtiö ei ole rikkonut sopimusehtojaan, sillä sopimuksessa lukee, että he yrittävät toimittaa rokotteet parhaansa mukaan. Tästä johtuen EU häviäisi oikeudenkäynnin.

Mielestäni on kuitenkin hyvä, että EU selvittää asiaa varmistaakseen, että sopimusta noudatetaan parhaansa mukaan ja mikäli sopimuksen mahdollista laiminlyöntiä on tapahtunut niin, siinä tapauksessa EU:lla on oikeuksia pyytää korvauksia lääkeyhtiöltä.

Tilanteessa on kuitenkin kääntöpuolensa ja EU saisi hankittua rokotteet paljon tehokkaammin, jostain muualta, mutta en itse pidä tätä todennäköisenä.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007935254.html