https://yle.fi/uutiset/3-11890835 

 

Yle ilmoitti uutisessaan uuden keskustelupalstan avaamisesta EU-kansalaisten välille. Keskustelupalsta on tarkoitettu Euroopan Unionin jäsenmaiden käyttöön. Siellä on mahdollista keskustella Euroopan tulevaisuudesta ja unioniin liittyvistä päätöksistä. 

Mielestäni tämä oli hyvä idea, koska tämä lisää demokratiaa eli kansanvaltaa. Tällainen EU-kansalaisten yhteinen keskustelupalsta antaa myös tavallisille kansalaisille mahdollisuuden vaikuttaa niinkin suuriin asioihin kuin Euroopan Unionin tulevaisuuteen esimerkiksi ilmastonmuutoksen kannalta. 

Keskustelupalsta on mahdollisuus saada oma näkemys sekä oma ääni kuuluviin. Foorumilla on mahdollista keskustella muiden EU-kansalaisten kanssa, jonka seurauksena voi jopa tutustua uusiin ihmisiin oman maan rajojen ulkopuolelta. Uskon tämän lisäävään myös positiivisempia mielipiteitä Euroopan Unionin päätöksiin, koska tiedetään, että niihin on saattanut vaikuttaa monen peruskansalaisenkin mielipiteet. 

EU-kansalaisten välinen keskustelupalsta on siis minun mielestäni todella mielenkiintoinen ja hyvä keksintö. Sen avulla tavalliset kansalaiset saattavat kokea yhteenkuuluvuutta ja kokea niin, että heitäkin kuunnellaan, kun tehdään isoja ja koko Eurooppaa koskevia päätöksiä.